Tuesday, December 21, 2021

Webbplatser som avslöjar bedragare på dejtingsajteri

Webbplatser som avslöjar bedragare på dejtingsajteri



Men om du blir ombedd att flytta till Snapchat eller Instagram, webbplatser som avslöjar bedragare på dejtingsajteri, detta behöver inte nödvändigtvis vara en bluff; men det är här rätt bedömning bör användas. Vill du veta hur man startar konversationer med kvinnor? För det mesta kommer dessa individer att skapa en falsk nödsituation nästan varje gång offret ber dem att komma och besöka. Sedan, om resultaten visar att de ljuger, oavsett vad de försöker säga, bör du sluta interagera med dem och hålla dig säker. De frågar efter specifika betalningsmetoder.





Känner du någon?



FBI råder konsumenter att vara försiktiga när de använder nätdejtingsajter efter att byrån sett en 70 procents årlig ökning av rapporterade romantikbedrägerier.


Cyberkriminella enligt uppgift använder onlinedejtingsajter för att lura offer att skicka pengar, webbplatser som avslöjar bedragare på dejtingsajteri, tillhandahålla personlig och finansiell information, eller till och med omedvetet agera som en pengamula genom att vidarebefordra stulna pengar. Lär dig dessa tips för att behålla webbplatser som avslöjar bedragare på dejtingsajteri dina finansiella konton – bättre skyddade när du träffar människor online. Romanska bedrägerier, även kallade förtroendebedrägerier, är när en dålig skådespelare lurar ett offer att tro att de har en pålitlig relation och sedan använder relationen för att övertala offret att ge pengar, personlig och ekonomisk information eller föremål av värde till förövaren.


Den första groomingsfasen kan pågå i dagar, veckor eller till och med månader och vid den tiden kan offret vara extremt sårbart för bluffen. Tekniker för romantiska bedragare är olika och kan inkludera:.


Äldre människor, kvinnor och de som har förlorat sin make är dock ofta måltavla. En ny vändning: Dejtingsajter som används för att rekrytera pengamulor. Bedragare har använt dejtingsajter för att hitta och rikta in sig på webbplatser som avslöjar bedragare på dejtingsajteri under en tid, men det finns en ny twist på romantikbedrägerier som involverar internationella kriminella nätverk som använder dejtingsajter för att rekrytera pengamulor. Offret uppmanas sedan att ta emot och skicka pengar från det kontot.


Dessa bankkonton, säger FBI, kan användas för att underlätta kriminell verksamhet. Även om kontot är flaggat och stängt av finansinstitutet, kan bedragaren fortsätta att lura samma offer genom att be dem öppna ett nytt konto eller kan börja sköta om ett nytt offer. Steg för att bättre skydda dig själv från romantiska bedrägerier.


Lyckligtvis finns det steg du kan vidta för att hålla dig själv – och dina finansiella konton – bättre skyddade när du träffar nya människor online. Om du tror att du har blivit offer för en bedrägeri med förtroende eller romantik, rekommenderar FBI följande åtgärder:.


Ytterligare resurser. FBI varnar för brottslingar som använder onlinedejtingsajter för att rikta in sig på offer och rekrytera pengamulor.


En ny vändning: Dejtingsajter som används för att rekrytera pengamulor Bedragare har använt dejtingsajter för att hitta och rikta in sig på offer under en tid, webbplatser som avslöjar bedragare på dejtingsajteri, men det finns en ny twist på romantikbedrägerier som involverar internationella kriminella nätverk som använder dejtingsajter för att rekrytera pengamulor. Åtgärder för att bättre skydda dig själv från romantiska bedrägerier Lyckligtvis finns det steg du kan vidta för att hålla dig själv och dina finansiella konton bättre skyddade när du träffar nya människor online.


Undersök potentiella kopplingar – Överväg att göra en Google-sökning på nya kontakter för att se till att de är som de säger att de är. Det kan till exempel vara ett tecken på bedrägeri om individen inte har någon närvaro på sociala medier eller om de har flera konton i sociala medier, till exempel två Instagram-konton. Tänk också på – har de väldigt få vänner eller kontakter på sociala medier, har de få foton eller bara professionella huvudbilder, eller har de inte gjort några inlägg eller uppdateringar?


Dessa kan vara potentiella röda flaggor. Detta inkluderar din e-postadress, hemadress och telefonnummer. Om och när du bestämmer dig för att dela din e-post, överväg att skapa en separat och anonym e-postadress.


I allmänhet råder experter individer att inte ge ut för mycket personlig information till en annan person innan de möter dem ansikte mot ansikte. Följ naturligtvis alltid bästa praxis för att vara säker när du möter en onlineanslutning ansikte mot ansikte för första gången. Skicka aldrig pengar eller dela finansiell information - FBI rekommenderar att individer aldrig ska skicka pengar till någon de träffat online, särskilt via banköverföring. Konfigurera en telefon- eller videochatt tidigt - Se till att ha en telefonkonversation eller videochatt med nya kontakter tidigt i förhållandet.


Om personen vägrar eller ger utförliga ursäkter kan det vara en bluff. Var försiktig med alla som påstår sig vara en utplacerad soldat - USA:s försvarsdepartement har varnat för romantiska bedrägerier där rovdjur online hävdar att de är utplacerade aktiva soldater. Offren har rapporterat att de blivit lurade på legitima dejtingappar och sociala medier av bedragare som begär pengar för falska tjänsterelaterade behov som transport, kommunikationsavgifter, behandling och medicinska avgifter.


Prata med en pålitlig vän eller familjemedlem - Prata med någon du litar på om ny webbplatser som avslöjar bedragare på dejtingsajteri anslutningar och var uppmärksam om de uttrycker oro.


Vad du ska göra om du tror att du har blivit ett offer Om du tror att du har blivit offer för ett förtroende- eller romantikbedrägeri rekommenderar FBI följande åtgärder: Rapportera aktiviteten till webbplatsen där kontakten först initierades.


Rapportera incidenten till Internet Crime Complaint Center, din lokala FBI-fälttjänsteman båda. Kontakta din finansinstitut omedelbart om du upptäcker någon bedräglig eller misstänkt aktivitet. FTC råder offer att rapportera romantiska bedrägerier på sin webbplats ftc. Ytterligare resurser FTC tillhandahåller webbsidan Vad du behöver veta om romantikbedrägerier Organisationen Get Safe Online ger information om hur du spelar säkert när du träffas ansikte mot ansikte.





helt online 100 gratis dejting och kärleksfull sida



Men de kommer fortfarande att försöka lura dig genom att hitta på ursäkter för att inte kunna skicka dessa bilder. Hur uppriktiga de än låter, fall inte för dessa typer av ursäkter.


Även om de förmodligen var väldigt framåt innan, kommer de troligen att komma på vilken ursäkt de kan för att inte behöva träffa dig där. De kan till och med föreslå någon mer obskyr plats att träffas, men faller inte för detta. Om du aldrig har träffat den här personen förut, se till att du bara träffar dem på en plats som du vet är säker.


Om de bara fortsätter att komma på fler ursäkter varje gång du bestämmer dig för att träffas, oavsett hur verkliga deras svar kan verka, försöker de förmodligen bara få något från dig utan att behöva interagera med dig personligen. Allt dessa webbplatser behöver är några enkla uppgifter för att ta reda på alla offentliga register om den personen.


Detta inkluderar vanligtvis ett namn och en plats. Oddsen är att när du söker på deras namn kommer de att visa sig inte vara den personen eller så kan du få reda på andra dåliga saker om dem. Därför, om du tror att din matchning på en dejtingsajt ljuger om vem de är, kan du helt enkelt söka efter dem för att ta reda på sanningen.


Sedan, om resultaten visar att de ljuger, oavsett vad de försöker säga, bör du sluta interagera med dem och hålla dig säker. Eftersom bedragare vill vinna ditt förtroende och få dig att gilla dem direkt, kanske de bara håller med om många saker du säger. Därför, om de påstår sig gilla något som du gillar, ställ dem specifika frågor om det som bara ett sant fan skulle veta.


Ställ också personliga frågor till dem som kräver ett detaljerat svar. Om de svarar med generella svar på allt, då kan man anta att de inte talar sanning. Dejtingappar handlar om att lära känna människor, så de flesta som du pratar med skulle mer än gärna berätta om sig själva. Därför, om de inte kan svara på några enkla personliga frågor, är detta ett problem.


Bedragare kommer sannolikt att vilja flytta konversationer från dejtingsajten så snart som möjligt. Om du har några tvivel om dem, bör du vägra att göra detta. Avslöja aldrig någon personlig information eller dela några identitetshandlingar med någon du just har träffat online.


Genom att neka dem en ny kommunikationsplattform kommer detta att frustrera dem och kan få dem att försöka ännu hårdare att få ur dig denna ytterligare information. Om de verkar vilja röra sig ännu snabbare efter att du sagt nej, så är detta definitivt en röd flagga. Oavsett hur uppriktiga de kan verka, om någon som du just träffat online ber dig skicka pengar, gå inte igenom det.


Säg istället nej till dem och se hur de reagerar. De kanske försöker komma med fler ursäkter eller lägga till mer av en snyftberättelse om varför de behöver pengarna, men fortsätter att säga nej.


Det är då vem de verkligen är kommer att börja visa sig och du kommer att veta att du säkert har blivit lurad. Om de börjar hota dig, fall inte för deras tricks. Om du känner att du är i fara, kontakta myndigheterna omedelbart utan att ge bedragaren vad de vill ha. Om allt annat misslyckas är det enklaste du kan göra att sluta interagera med den här bedragaren. Om du inte kan bevisa att de lurar dig, men något fortfarande verkar fel, går det bra att bara avbryta alla former av kontakt med dem.


Om du någon gång känner dig osäker när du pratar med någon online är det bästa du kan göra att bara ta dig ur den situationen så snabbt som möjligt. Så verklig som någon verkar online, det finns alltid en chans att de kan vara en bedragare.


När du först pratar med någon ny online, ge inte ut för mycket personlig information och håll alltid utkik efter allt misstänkt. Om du stöter på en bedragare online, gör vad du kan för att misskreditera dem och skydda dig från att falla för deras tricks. Dessutom, om du tror att någon du känner blir offer för en romantisk bedrägeri, uppmuntra dem att prova dessa tips innan det blir värre för dem.


Hon gick med och tog över driften av RomanceScams. org i Hon har förstahandserfarenhet av att studera romantikbedrägerier, och även erfarenhet av att kontrollera dejtingsajter för legitimitet. Läs mer av Chelseas artiklar. Det är viktigt att du gör en snabb bakgrundssökning. org , en förespråkande grupp mot bedragare sedan , har samarbetat med BeenVerified.


Och efter anställningsbedrägerier är romantikbedrägerier den näst mest riskfyllda bedrägeritypen för kvinnor. Kalifornier var mest fångade i dejtingbedrägerier i , med 49 personer som lurade, följt av texaner, floridianer, New York-bor och virginianer. Hur kan du se om någon är en romantisk bedragare?


Tja, du har förmodligen en känsla för vad som anses vara normalt beteende online. Men det kan vara svårt att genomskåda en onlinedejtingbedrägeri när känslor är inblandade. Här är några tecken på att en cyberbrottsling kan vara mer än att bara svepa upp dig. En av de första giveaways av en romantisk bedragare är deras bakgrund. Fakers poserar ofta som någon som är stationerad utomlands för att skapa en anledning till varför de inte kan träffas personligen. Några vanliga berättelser inkluderar:.


En legitim dejtingprofil har vanligtvis massor av foton på personen i olika situationer, med en eller två som visar personens hela kropp, inte bara en del av ansiktet. Individen kan också inkludera länkar till sina Instagram- eller Facebook-konton. Däremot kan en dejtingprofil vara falsk om personen inte anger några detaljer.


Eller så kanske deras intressen och hobbyer nästan exakt matchar dina - likheterna kan vara för bra för att vara sanna.


Romantiska bedragare vill agera snabbt innan deras mål fångar deras upptåg. Av denna anledning vill de vinna ditt förtroende direkt. Några vanliga tillvägagångssätt inkluderar:. Många onlinedejtingsajter erbjuder någon typ av säkerhetsfunktioner och om du flyttar din konversation från dem för att prata med textmeddelanden eller andra chattalternativ, förlorar du dessa säkerhetsåtgärder.


Dessutom kommer personen att ha ditt telefonnummer, vilket kan göra det svårare att avbryta kommunikationen. Romantiska bedragare vill hålla sin identitet hemlig. Ett sätt att hindra dig från att ifrågasätta deras identitet är att lova att komma på besök. De kan till och med få dig att betala för flygbiljetter eller andra resekostnader. Men de kommer att avbryta i sista minuten, vilket ger en utförlig anledning till varför de trots allt inte kan se dig.


En romantisk bedragare kan be dig att skicka pengar för saker som:. En alternativ pengabluff att titta efter: De kan skicka pengar till dig! Detta kan leda dig till ett "pengar-mule"-system, där bedragaren ber att sätta in pengar på ditt bankkonto, distribuera pengarna till andra personer eller leverera paket.


Faktum är att dessa förfrågningar kan vara kopplade till penningtvätt. Det här är sätt att snabbt få pengar och förbli anonym. Dessutom är transaktionerna svåra att vända.


När du väl skickat lite pengar kan de till och med begära mer. Onlinedejtingbedrägerier kan ofta sluta med att offer förlorar pengar och i vissa fall till och med dras in i kriminell verksamhet. Förutom de ekonomiska kostnaderna kan det också finnas känslomässiga kostnader. Du kan känna dig knäckt, deprimerad eller generad efter att någon du litade på lurade dig. Att bara veta hur en romantisk bedragare fungerar kan hjälpa dig att identifiera och undvika en.


Kom ihåg några av de röda flaggorna och lögnerna som romantikbedragare berättar:. Några grundläggande bästa metoder för cybersäkerhet kan hjälpa dig att skydda dig mot internetbedrägerier. Tänk på att ju mer du delar, desto fler bedragare vet om dig – och vet hur de ska locka dig. Av denna anledning kan du överväga att hålla dina onlinedejtingprofiler anonyma genom att använda olika användarnamn på webbplatser eller till och med olika e-postmeddelanden för att skydda din integritet.


Var också försiktig med vad du offentliggör online på sociala medier. Internet är en otrolig plats för gemenskap, utveckling av vänskap och ibland även relationer. Av denna anledning, skapa en telefon eller videochatt tidigt i din kommunikation med ett kärleksintresse online.


Om de undviker möjligheten kan de vara en romantisk bedragare. Dessa skulle kunna användas som utpressning senare. I sociala mediers och nätdejtings tidevarv har alla en digital närvaro som väntar på att bli sedd. Gör din läxa om din cyberälskling genom att titta på deras sociala medieprofiler. Om deras profil är ganska naken eller om de inte har några kopplingar, ta det ett steg längre med en omvänd bildsökning för att se om deras bilder användes på andra webbplatser.


Att göra detta:. Google kommer att visa dig de webbplatser där bilden visas online. Om det dyker upp på en bildwebbplats eller verkar tillhöra någon annan helt, kan det vara en del av en bluff. Ge inte ut din ekonomiska information, fyll inte på ett kontantkort eller skicka presenter eller pengar till någon du inte har träffat ansikte mot ansikte. Överför aldrig pengar till en främling eller betala någon med presentkort. Speciellt om din andra cyberhalva är belägen utanför U.S.


konsulat eller ambassad om de ber om hjälp eller pengar. Det kan vara nästan omöjligt att få tillbaka pengar efter att du blivit lurad. Men att rapportera dessa incidenter hjälper federala utredare att leta efter gemensamma drag och kan hjälpa till att leda dem till förövare. Att bli kär kan vara fantastiskt. Men innan du låter någon stjäla ditt hjärta på nätet, håll dessa varningsskyltar för romantikbedrägerier och tips om onlinedejting högst upp i sinnet.


Copyright © NortonLifeLock Inc. Alla rättigheter förbehållna. NortonLifeLock, NortonLifeLock-logotypen, Checkmark-logotypen, Norton, LifeLock och LockMan-logotypen är varumärken eller registrerade varumärken som tillhör NortonLifeLock Inc. eller dess dotterbolag i USA och andra länder. Firefox är ett varumärke som tillhör Mozilla Foundation. Android, Google Chrome, Google Play och Google Play-logotypen är varumärken som tillhör Google, LLC.


Mac, iPhone, iPad, Apple och Apples logotyp är varumärken som tillhör Apple Inc. och andra länder. App Store är ett servicemärke som tillhör Apple Inc. Alexa och alla relaterade logotyper är varumärken som tillhör Amazon. com, Inc. eller dess dotterbolag. Microsoft och Window-logotypen är varumärken som tillhör Microsoft Corporation i USA. Android-roboten reproduceras eller modifieras från arbete skapat och delat av Google och används enligt villkoren som beskrivs i Creative Commons 3. Andra namn kan vara varumärken som tillhör sina respektive ägare.


Onlinebedrägerier.

No comments:

Post a Comment